Kladdig chokladkaka med cream cheese frosting

Sött och roligt recept.
chokladkakan
Det här behöver du:
100 gram smält smör
3 ägg
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 kram salt
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Rör samman alla ingredienser utom smöret. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Häll i en form och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Stjälp upp försiktigt och låt kallna.
Jag har använt den här frostingen tidigare HÄR till cupcakes och jag tyckte den var god till choklad. Så testade den på kladdig chokladkakan och jag rekomenderar verkligen att man ska testa den!
cream cheese frosting
klar på 10 minuter
Det här behöver du:
60 gram mjuk smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron saft
100 gram Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg (behövs inte)
Så här gör du:
Vispa smör, florsocker, vanlijsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i Philadelphiaosten.
Färga din cream chees frosting i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
Bred eller spritsa frostingen på chokladkakan.
Kommentarer
Trackback