Chocolate cupcakes



Färgsprakande cupcakes som passar både de yngre och äldre! 

Antal portioner; ca 12 cupcakes

Du behöver:
3 st ekologiska ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kako
1 st nypa salt
100 g mörk choklad
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vän försiktigt ner det i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad* och blanda sedan ner din smälta choklad. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i ca. 15 min och låt svalna. Medans du gräddar dom och de svalnar kan du börja med din cream cheese frosting frostingen!
 
TIll frostingen behöver du:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron saft
100 g philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
 
 
Gör såhär:
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa sedan ner Philadelphiaosten. Färga din din cream cheese frosting i olika färger med hjälp av karamellfärg eller behåll den vit, det är personlig smak! När dina cupcakes är färdig gräddade och de fått svalna en stund så breder eller spritsar du ut frostingen på cupcakesen och dekorerar med valfria läckerheter. Ett tips: jordgubbar passar alltid bra!

*Vattenbad = en skål som står över kokande vatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0