Köttfärs pirog

 Pirogen är saftig och har en härlig smak utav persilja, med eller utan sallad på sidaan om.
 
Köttfärsfyllning:
Recept för 18 piroger.
Du behöver: 
-1 lök
-200 g skivade råa champinjoner 
-1 dl persilja 
-2 vitlöksklyftor 
-2 tsk basilika 
-2 dl lagrad grovt riven ost 
-300 gram köttfärs
 
Så här gör du:
1. Fin hacka löken och låt den sen fräsa.
2. Lägg i köttfärsen och stek tills köttet får en fin brun färg.
3.Stek champinjonerna i en annan stekpanna .
4. När champinjonerna är klar lägg över den i köttfärsen och löken. Låt fräsa i ungefär 10-15 minuter på rätt svag värme utan lock. 
5. Blanda ner 1 dl persilja, 2 pressade vitlöksklyftor och 2 tsk basilika och 2 dl lagrad grov riven ost. Låt svalna. 
 
Pirogdegen
Recept för 18 piroger.
Du behöver:
-50 g smält margarin
-2 1/2 dl mjölk 
-25 gram jäst
-1 tsk salt
-1 ägg
-8 dl vetemjöl
- sesamfrön 
 
Så här gör du:
1.Blanda ihop allting och låt degen jäsa i 30 minuter.
2. Kavla ut degen till en knappt centimeter tjock platta ungefär 30x65 centimeter. 
3. Bred över den svalna fyllningen.
4. Rulla ihop det hela.
5. Jäs i 25 minuter, pensla sedan med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 170 grader i ca 15-20 minuter. (Tills bröden blir gyllenbrun)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0