Nyttigt havregrynsbröd

snabbt och nyttigt havregrynsbröd, super god till frukost eller mellanmål. 
 
Det här behöver du: 
Recept för 1 bröd.
-5 dl vatten, ca 37 grader
-50 g jäst
-1/2 msk salt
-1/2 dl sirap
-1/4 dl rapsolja 
-2 dl havregryn 
-4 dl vetekli
-4 dl grahamsmjöl
-5-6 dl vetemjöl special (funkar med vanlig vetemjöl också)
 
Tips:
Sirap fastnar lätt på deciliter måtten på grund utav att den är så kladdig. Om du häller lite rapsolja i deciliter måtten innan du häller i sirapen så fastnar ingen sirap. Lycka till!
 
Gör såhär:
1. Rör ut jästen med vatten, arbeta in övriga ingredienser, till sist så mycket vetemjöl att degen blir smidig. Täck och låt degen jäsa i ca 30 minuter. 
2. Värm ugnen till 225 grader. Knåda degen på bakbordet och kavla sedan ut en platta som täcker ett bakpapper. Flytta pappret till en långpanna. Markera rutor i degen med en sporre eller med en kniv. Täck och jäs i ca 30 minuter. 
3. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Bryt i bitar och låt svalna på galler. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0