Morotskaka i långpanna

Morotskaka med ostglasyr i långpanna är supergod och lätt att göra. Det här receptet på morotskaka måste du prova!
Det här behöver du:
Recept för 30 personer.
- 4 st ägg
-4 dl strösocker
-240 g vetemjöl
-1 tsk kanel
-1 tsk vaniljsocker
-2 tsk bakpulver
-200 g smör, smält
-350 g morötter, fint rivna
Glasyr/smörkräm:
-125 g smör, rumsvarmt
-1 dl mjukost
-3 dl florsocker
-2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggblandningen tillsammans med smält smör och rivna morötter. Blanda allt.
2. bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i i ugnen 20 min. Låt svalna helt.
3. Vispa med elvisp smör och mjukost. Tillsätt först lite av florsockret och fortsätt vispa tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt resten av florsockret samt vaniljsockret och vispa ytterliga i ca 1 minut. Bred glasyren över kakan. Kyl och skär kakan i rutor.
Historia: Receptet på morotskaka fick Britta av sin syster i början av 90-talet. Av misstag använde hon vanlig svensk mjukost i glasyren och det blev riktigt bra. Kakan blev omåttligt populär på hemslöjden i café i Landskrona, som Britt har haft hand om. Glasyren kan göras på två sätt- antingen smälter man ihop ingredienserna i en kastrull eller så vispas de kallt till luftig smörkräm.
Kommentarer
Trackback