Knäck

Visst är väl juletiderna över men knäck kan ju vara gott ändå! Eller kanske för att öva så dem blir perfekta tills nästa jul.


Du behöver:
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 dl skållad, hackad mandel
2 msk ströbröd
2 msk smör

Gör så här:
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 122°, ca 15-30 min. Tillsätt mandel, ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.

Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Knäckkulan ska vara fast till hård.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0