Blåbärs- och hallonpaj

 
Blåbär och hallon från skogen eller frysen? En blåbär- och hallonpaj smakar alltid lika bra! Lättvispad grädde eller vaniljglass passar fint till.

Du behöver:
Receptet är för 4-6 personer. 

- 125 g smör eller maragrin
- 3 dl vetemjöl
-1 dl socker
-3-4 dl blåbär och hallon
- ev. 1 msk potatismjöl
 
 Gör såhär:
Sätt ugnen på 200-250 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i blåbären och hallonen och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0